غذاهای ساده و خوشمزه با برنج: الهام از نی نی سایت!
برنج یکی از محبوبترین و در دسترسترین مواد غذایی در سفرههای ایرانی است. اما گاهی اوقات ایدههایمان برای طبخ غذا با برنج تکراری میشود. برای همین، گشتی در نی نی سایت زدم و مجموعهای از تجربیات کاربران را در مورد غذاهای ساده با برنج جمعآوری کردم. این شما و این هم 25 ایده خوشمزه و آسان!
این لیست بر اساس تجربیات و پیشنهادات کاربران نی نی سایت تهیه شده است. امیدوارم برای شما هم مفید باشد!

- ✅عدس پلو با کشمش و خرما
- ✅لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
- ✅ماش پلو
- ✅کلم پلو شیرازی
- ✅ته چین مرغ
- ✅دمی گوجه
- ✅دمی باقالی
- ✅سبزی پلو با ماهی
- ✅زرشک پلو با مرغ
- ✅آلبالو پلو
- ✅شیرین پلو
- ✅قیمه نثار قزوین
- ✅شوید باقالی پلو با مرغ یا گوشت
- ✅نخود پلو
- ✅مرصع پلو
- ✅استانبولی پلو
- ✅کوفته تبریزی با برنج
- ✅دلمه برگ مو با برنج
- ✅کتلت با برنج
- ✅کوکو سبزی با برنج
- ✅کباب تابه ای با برنج
- ✅خوراک مرغ و سبزیجات با برنج
- ✅ماهی شکم پر با برنج
- ✅میرزا قاسمی با برنج (به عنوان غذای اصلی)
- ✅اشکنه با برنج
هر کدام از این غذاها را میتوانید با توجه به ذائقه خود تغییر دهید و مواد اولیه را کم یا زیاد کنید. مهم این است که از آشپزی لذت ببرید!
امیدوارم این لیست برایتان مفید بوده باشد و بتوانید غذاهای جدید و خوشمزهای را با برنج امتحان کنید.
25 ایده غذای ساده با برنج از نی نی سایت!
1. عدس پلو با کشمش و خرما
یکی از محبوب ترین غذاهای نونی سایتی ها، عدس پلو با کشمش و خرماست. مقوی و خوشمزه!بعضی ها گردو هم اضافه می کنند که طعمش رو عالی می کنه. می تونید با گوشت چرخ کرده یا مرغ هم سرو کنید. برای بچه ها هم خیلی مناسبه، فقط مواظب باشید هسته خرما رو در بیارید. کشمش پلویی آفتابی استفاده کنید که شیرین تر و خوشمزه تره. عدس رو از قبل خیس کنید تا نفخش گرفته بشه. ادویه پلویی فراموش نشه!
2. ماش پلو
ماش پلو یک گزینه سالم و خوشمزه دیگه برای شام یا ناهاره. می تونید با گوشت قلقلی یا مرغ ریش ریش سرو کنید. پیاز داغ و سیر داغ طعمش رو خیلی بهتر می کنه. بعضی ها شوید خشک هم بهش اضافه می کنند. ماش رو هم مثل عدس از قبل خیس کنید. می تونید از برنج قهوه ای هم استفاده کنید که سالم تره. زعفران دم کرده فراموش نشه!
3. استانبولی پلو
استانبولی پلو یه غذای نوستالژیک و آسونه که همه دوستش دارن. سیب زمینی و هویج نگینی طعمش رو عالی می کنه. می تونید از گوشت چرخ کرده یا سویا هم استفاده کنید. رب گوجه فرنگی خوب تفت بدید تا رنگش باز بشه. اگه دوست دارید تند بشه، یه کم فلفل قرمز اضافه کنید. اگه عجله دارید، می تونید از برنج نیم پز استفاده کنید. آبش باید اندازه باشه تا شفته نشه.
4. لوبیا پلو
لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده یا تکه ای خیلی خوشمزه میشه. لوبیا سبز رو قبل از پخت یه کم تفت بدید. می تونید از ادویه پلویی یا دارچین هم استفاده کنید. برای عطر بیشتر، یه کم گلاب هم اضافه کنید. ته دیگ سیب زمینی یا نون خیلی میچسبه. بعضی ها از پیاز داغ فراوون استفاده می کنند. اگه دوست دارید شیرین بشه، یه کم شکر اضافه کنید.
5. کلم پلو شیرازی
کلم پلو شیرازی یه غذای خوشمزه و پرطرفداره. کلم قمری رو ریز خرد کنید و با پیاز داغ تفت بدید. از سبزیجات معطر مثل تره، جعفری و شوید استفاده کنید. گوشت قلقلی رو جداگانه سرخ کنید. می تونید یه کم آبلیمو هم بهش اضافه کنید. ته دیگ نون لواش خیلی خوشمزه میشه. اگه کلم قمری نداشتید، از کلم سفید هم می تونید استفاده کنید.
6. شوید باقالی پلو
شوید باقالی پلو با ماهیچه یا مرغ خیلی خوشمزه میشه. باقالی رو از قبل خیس کنید و پوستش رو بگیرید. شوید تازه استفاده کنید که عطرش بیشتر باشه. می تونید از زعفران دم کرده هم استفاده کنید. ته دیگ سیب زمینی خیلی میچسبه. بعضی ها از سیر هم استفاده می کنند. اگه باقالی خشک استفاده می کنید، حتماً از شب قبل خیس کنید.
7. رشته پلو
رشته پلو یه غذای ساده و سریع برای شب های سرده. رشته رو قبل از پخت یه کم تفت بدید. می تونید با گوشت چرخ کرده، مرغ یا کشمش و خرما سرو کنید. پیاز داغ فراوون طعمش رو خیلی بهتر می کنه. می تونید از ادویه پلویی هم استفاده کنید. ته دیگ نون خیلی خوشمزه میشه. بعضی ها گردو هم اضافه می کنند.
8. دمی گوجه
دمی گوجه یه غذای خیلی ساده و ارزونه. گوجه فرنگی رو رنده کنید و با پیاز داغ تفت بدید. می تونید یه کم فلفل دلمه ای هم اضافه کنید. ادویه های دلخواهتون رو اضافه کنید. آبش باید اندازه باشه تا شفته نشه. می تونید با ترشی یا سالاد سرو کنید. اگه دوست دارید تند بشه، یه کم فلفل قرمز اضافه کنید.
9. کته با تخم مرغ
کته با تخم مرغ یه گزینه سریع و آسون برای شام یا ناهاره. می تونید تخم مرغ رو به صورت نیمرو یا املت درست کنید. با خیارشور و گوجه فرنگی خیلی میچسبه. یه کم کره هم روی کته بذارید. می تونید از سبزی خوردن هم استفاده کنید. اگه عجله دارید، می تونید از تخم مرغ آب پز هم استفاده کنید. یه غذای کاملا دانشجویی!
10. شیر برنج
شیر برنج یه دسر خوشمزه و مقویه. برنج رو خوب بشویید و با شیر و آب بپزید. وقتی غلیظ شد، گلاب و شکر اضافه کنید. با دارچین و پسته تزیین کنید. می تونید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. اگه دوست دارید شیرین تر بشه، شکر بیشتری اضافه کنید. برای بچه ها هم خیلی مناسبه.
11. قیمه نثار قزوینی
قیمه نثار قزوینی یک غذای مجلسی و خوشمزه است. گوشت رو با پیاز و ادویه تفت بدید. از خلال پسته، بادام و زرشک استفاده کنید. برنج رو جداگانه بپزید و با مواد قیمه مخلوط کنید. زعفران دم کرده فراموش نشه!یه غذای عالی برای مهمونی ها. زمان پختش یکم زیاده اما ارزششو داره.
12. سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یه غذای سنتی و خوشمزه برای شب عیده. از سبزیجات معطر مثل تره، جعفری، شوید و گشنیز استفاده کنید. ماهی رو سرخ کنید یا داخل فر بپزید. می تونید از سیر هم در سبزی پلو استفاده کنید. آبلیمو تازه روی ماهی فراموش نشه. ته دیگ سیب زمینی عالی میشه. ماهی قزل آلا یا سفید بهترین انتخابه.
13. ته چین مرغ
ته چین مرغ یه غذای مجلسی و خوشمزه است. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. برنج رو آبکش کنید و با ماست، تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید. مرغ رو لای برنج بذارید و داخل فر بپزید. می تونید از زرشک و خلال پسته هم استفاده کنید. ته چین رو برگردونید و برش بزنید. یه غذای شیک و خوشمزه!
14. زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یه غذای کلاسیک و پرطرفداره. مرغ رو سرخ کنید یا داخل فر بپزید. زرشک رو با شکر و کره تفت بدید. برنج رو جداگانه بپزید و با زرشک تزیین کنید. زعفران دم کرده فراموش نشه!مرغ با سس گوجه فرنگی یا رب انار خیلی خوشمزه میشه. یه غذای خوشمزه برای هر مناسبتی!
15. مرصع پلو
مرصع پلو یه غذای مجلسی و پر زرق و برقه. از خلال پسته، بادام، زرشک، هویج و پوست پرتقال استفاده کنید. همه مواد رو جداگانه تفت بدید. برنج رو جداگانه بپزید و با مواد تزیین کنید. زعفران دم کرده فراموش نشه!یه غذای عالی برای مهمونی های خاص!زمان پختش زیاده ولی ارزشش رو داره!
16. دمپختک
دمپختک یه غذای ساده و خوشمزه شمالیه. برنج، ماش و عدس رو با هم بپزید. پیاز داغ و سیر داغ هم اضافه کنید. ادویه های دلخواهتون رو اضافه کنید. با ماست یا ترشی سرو کنید. یه غذای مقوی و سالم!می تونید بهش گوشت قلقلی هم اضافه کنید.
17. آلبالو پلو
آلبالو پلو یه غذای شیرین و خوشمزه تابستونیه. آلبالو رو با شکر بپزید و هسته اش رو در بیارید. برنج رو جداگانه بپزید و با آلبالو مخلوط کنید. می تونید با گوشت قلقلی یا مرغ سرو کنید. زعفران دم کرده فراموش نشه!یه غذای خوشمزه و متفاوت!اگه آلبالو نداشتید می تونید از مربای آلبالو استفاده کنید.
18. قارچ پلو
قارچ پلو یه غذای گیاهی خوشمزه است. قارچ رو تفت بدید. با پیاز و ادویه مخلوط کنید. با برنج دم کنید. میتونید جعفری خرد شده هم بهش اضافه کنید. یه غذای ساده و سالم. میتونید با سالاد شیرازی سرو کنید.
19. عدس پلو با گوشت قلقلی
یه مدل دیگه از عدس پلو که با گوشت قلقلی سرو میشه. گوشت قلقلی ها رو جدا سرخ کنید. عدس پلو رو طبق دستور درست کنید. گوشت قلقلی ها رو موقع سرو روی عدس پلو بریزید. میتونید پیاز داغ و کشمش هم بهش اضافه کنید. یه غذای خوشمزه و مقوی. برای بچه ها هم خیلی جذابه.
20. کشک بادمجان با برنج
کشک بادمجان رو جدا درست کنید. میتونید از بادمجان سرخ شده یا کبابی استفاده کنید. کشک رو با نعنا داغ و سیر داغ مخلوط کنید. با برنج سرو کنید. میتونید گردو خرد شده هم روی کشک بادمجان بریزید. یه غذای سنتی و خوشمزه. میتونید به جای برنج با نون هم سرو کنید.
21. لوبیا چشم بلبلی پلو
لوبیا چشم بلبلی پلو یه غذای خوشمزه و مقویه. لوبیا چشم بلبلی رو از قبل خیس کنید. با برنج و ادویه بپزید. میتونید با گوشت چرخ کرده یا مرغ سرو کنید. شوید خشک هم طعمش رو عالی میکنه. یه غذای سالم و خوشمزه. میتونید با ترشی سرو کنید.
22. ماش و عدس پلو
ترکیبی از ماش پلو و عدس پلو!ماش و عدس رو با هم خیس کنید. با برنج و ادویه بپزید. میتونید با گوشت قلقلی یا مرغ سرو کنید. پیاز داغ و کشمش هم طعمش رو بهتر میکنه. یه غذای مقوی و سالم. میتونید با ماست سرو کنید.
23. عدس پلو با سویا
یه گزینه گیاهی برای عدس پلو. سویا رو خیس کنید و آبش رو بگیرید. با پیاز و ادویه تفت بدید. به جای گوشت چرخ کرده از سویا استفاده کنید. بقیه مراحل رو مثل عدس پلو معمولی انجام بدید. یه غذای اقتصادی و گیاهی. برای کسایی که رژیم دارند گزینه خوبیه.
24. برنج با خورشت قورمه سبزی
قورمه سبزی یکی از محبوب ترین خورشت های ایرانیه. قورمه سبزی رو طبق دستور درست کنید. با برنج سرو کنید. ترشی لیته یا سیر ترشی هم کنارش عالی میشه. یه غذای اصیل و خوشمزه. ته دیگ سیب زمینی هم خیلی میچسبه. سبزی قورمه سبزی رو خوب سرخ کنید.
25. برنج با خورشت قیمه
25 غذای ساده با برنج از نگاه نی نی سایتی ها
قیمه هم یکی دیگه از خورشت های پرطرفدار ایرانیه. قیمه رو طبق دستور درست کنید. با برنج سرو کنید. سیب زمینی سرخ کرده هم کنارش عالی میشه. یه غذای اصیل و خوشمزه. لپه ها رو از قبل خیس کنید. زعفران دم کرده فراموش نشه.
1. شوید باقالی با مرغ
شوید باقالی پلو با مرغ زعفرانی، یک غذای خوشمزه و مجلسی که خیلی راحت هم درست میشه. مرغ رو جدا بپزید و با برنج مخلوط کنید. برای عطر بهتر، از شوید تازه استفاده کنید و باقالی رو هم قبلش یه کم آبپز کنید. بعضی ها بهش سیر هم اضافه می کنن که خیلی خوشمزه میشه. می تونید کمی کره هم موقع سرو بهش اضافه کنید. با ماست و خیار خیلی میچسبه!یه غذای کامل و مقوی برای بچه ها هم هست. برای مهمونی هم انتخاب خوبیه.
2. عدس پلو
عدس پلو با گوشت چرخ کرده یا گوشت قلقلی، یه غذای سنتی و پرطرفدار. میتونید کشمش و خرما هم بهش اضافه کنید که طعمش ملس بشه. عدس رو حتما از قبل خیس کنید تا نفخش گرفته بشه. زعفران هم عطر و طعمش رو عالی میکنه. با پیاز داغ و روغن حیوانی خیلی خوشمزه تر میشه. بعضی ها با سالاد شیرازی میخورن، بعضی ها با ترشی. یه غذای ساده و اقتصادی.
3. کلم پلو شیرازی
کلم پلو شیرازی با کوفته ریزه، یه غذای خوش عطر و طعم جنوبی. کلم قمری رو ریز خرد کنید و با پیاز داغ تفت بدید. سبزی های معطر مثل ترخون و شوید هم خیلی مهمه. میتونید آبلیمو هم بهش اضافه کنید که طعمش ملس بشه. کوفته ریزه ها رو جدا سرخ کنید و موقع سرو روی برنج بریزید. یه غذای متفاوت و خوشمزه. برای کسایی که کلم دوست دارن، عالیه!
4. لوبیا پلو
لوبیا پلو با گوشت قیمه یا گوشت چرخ کرده، یه غذای نوستالژیک. لوبیا سبز رو نگینی خرد کنید و با پیاز داغ و گوشت تفت بدید. رب گوجه فرنگی هم رنگ و طعم خوبی بهش میده. میتونید سیب زمینی هم بهش اضافه کنید. ادویه ها خیلی مهمه، از زردچوبه، فلفل و دارچین استفاده کنید. با ترشی لیته خیلی خوشمزه میشه. یه غذای ساده و سیر کننده.
5. استانبولی پلو
استانبولی پلو با سیب زمینی و گوجه فرنگی، یه غذای فوری و خوشمزه. سیب زمینی و گوجه فرنگی رو نگینی خرد کنید و با پیاز داغ تفت بدید. میتونید گوشت چرخ کرده هم بهش اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و ادویه ها رو فراموش نکنید. اگه دوست دارید تند بشه، یه کم فلفل قرمز هم بزنید. یه غذای راحت و سریع برای وقتی که وقت ندارید. با ماست و خیار خیلی میچسبه.
6. ماش پلو
ماش پلو با گوشت چرخ کرده یا مرغ، یه غذای مقوی و سالم. ماش رو از قبل خیس کنید تا نفخش گرفته بشه. میتونید کشمش و خرما هم بهش اضافه کنید. زعفران هم عطر و طعمش رو عالی میکنه. با پیاز داغ و روغن حیوانی خیلی خوشمزه تر میشه. بعضی ها با سالاد شیرازی میخورن، بعضی ها با ترشی. یه غذای ساده و اقتصادی.
7. دمی گوجه
دمی گوجه، یه غذای ساده و خوشمزه با کمترین مواد اولیه. گوجه فرنگی رو رنده کنید و با پیاز داغ تفت بدید. برنج رو اضافه کنید و با آب گوجه فرنگی دم کنید. ادویه ها رو فراموش نکنید. میتونید سیب زمینی هم بهش اضافه کنید. با ترشی خیلی میچسبه. یه غذای فوری برای وقتی که عجله دارید.
8. دمی باقالی
دمی باقالی، یه غذای ساده و خوش عطر و طعم. باقالی رو از قبل خیس کنید و پوستش رو بگیرید. با پیاز داغ و برنج دم کنید. شوید خشک یا تازه هم بهش اضافه کنید. میتونید کمی کره هم موقع سرو بهش اضافه کنید. با ماست و خیار خیلی میچسبه!یه غذای گیاهی خوشمزه.
9. پلو قارچ
پلو قارچ، یه غذای ساده و گیاهی. قارچ رو تفت بدید و با برنج مخلوط کنید. میتونید پیاز داغ و ادویه ها رو هم اضافه کنید. جعفری خرد شده هم طعمش رو بهتر میکنه. با سس سویا خیلی خوشمزه میشه. یه غذای سبک و سالم. برای کسایی که گیاهخوارن، انتخاب خوبیه.
10. رشته پلو
رشته پلو با گوشت چرخ کرده یا مرغ، یه غذای سنتی و پرطرفدار. رشته رو تفت بدید و با برنج مخلوط کنید. میتونید کشمش و خرما هم بهش اضافه کنید. دارچین و زعفران هم عطر و طعم خوبی بهش میده. با پیاز داغ و روغن حیوانی خیلی خوشمزه تر میشه. یه غذای ساده و سیر کننده. با ترشی خیلی میچسبه.
11. سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی، یک غذای سنتی ایرانی که معمولا برای شب عید درست میشود. سبزیهای معطر مثل تره، جعفری، شوید و گشنیز را خرد کرده و با برنج مخلوط کنید. ماهی را سرخ کرده یا در فر بپزید و همراه با سبزی پلو سرو کنید. بهرهگیری از سیر در سبزی پلو عطر و طعم آن را بهتر میکند. آبلیمو و روغن زیتون نیز طعم ماهی را لذیذتر میکند. یک انتخاب عالی برای مهمانیها و دورهمیها. نوش جان!
12. قیمه لا پلو
قیمه لا پلو ترکیبی از قیمه خورشت و برنج است که به صورت لایه ای پخته میشود. خورشت قیمه را جداگانه آماده کنید. برنج را آبکش کرده و به صورت لایه لایه با خورشت قیمه در قابلمه بریزید. زعفران دم کرده را روی برنج بریزید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد. اجازه دهید غذا دم بکشد تا مزهها به خورد هم بروند. یک غذای مجلسی و خوشمزه برای مهمانیها. با سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.
13. مرصع پلو
مرصع پلو یک غذای مجلسی و پرطرفدار است که با خلال پسته، بادام، زرشک و کشمش تزئین میشود. برنج را آبکش کنید و خلالها و زرشک را جداگانه تفت دهید. برنج را در دیس بکشید و با خلالها و زرشک تزئین کنید. میتوانید از مرغ یا گوشت برای سرو همراه مرصع پلو استفاده کنید. ظاهر زیبا و طعم عالی این غذا، آن را برای مهمانیها کاملا مطلوب میسازد. یک انتخاب شیک و خوشمزه برای مناسبتهای خاص. نوش جان!
14. آلبالو پلو
آلبالو پلو یک غذای شیرین و خوشمزه است که با آلبالو تازه یا فریز شده تهیه میشود. آلبالوها را هسته گرفته و با شکر کمی تفت دهید. برنج را آبکش کرده و به صورت لایه لایه با آلبالوها در قابلمه بریزید. اجازه دهید غذا دم بکشد تا طعم آلبالو به خورد برنج برود. میتوانید با مرغ یا کوفته قلقلی سرو کنید. یک انتخاب متفاوت و خوشمزه برای کسانی که طعمهای شیرین دوست دارند. نوش جان!
15. زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است. مرغ را با پیاز و ادویه بپزید یا سرخ کنید. زرشک را با شکر کمی تفت دهید تا براق شود. برنج را آبکش کرده و با زرشک سرو کنید. مرغ را کنار برنج بگذارید و نوش جان کنید. یک غذای ساده و خوشمزه برای هر روز هفته. با ماست و خیار یا سالاد شیرازی سرو کنید.
16. ته چین مرغ
ته چین مرغ، یک غذای مجلسی با ظاهری زیبا و طعمی دلپذیر. مرغ پخته شده و ریش ریش شده را با ماست، تخم مرغ، زعفران و برنج مخلوط کنید. درون قابلمه بریزید و دم کنید تا ته دیگ طلایی و برشته شود. میتوانید از زرشک و خلال پسته برای تزئین استفاده کنید. یک غذای عالی برای مهمانی ها و جشن ها. نوش جان!میتوانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید.
17. کوفته تبریزی با برنج
کوفته تبریزی یک غذای سنتی و خوشمزه آذربایجانی است. کوفته ها را با گوشت چرخ کرده، لپه، برنج و سبزیجات معطر تهیه کنید. درون سس گوجه فرنگی بپزید و با برنج سرو کنید. یک غذای کامل و مقوی. مناسب برای مهمانی ها و دورهمی ها. نوش جان!حتما سبزی های معطر را فراموش نکنید.
18. خورشت بامیه با برنج
خورشت بامیه یک غذای خوشمزه و پرخاصیت است. بامیه ها را با گوشت، پیاز و گوجه فرنگی بپزید. ادویه های مخصوص خورشت را اضافه کنید. با برنج سرو کنید و لذت ببرید. یک غذای ساده و مغذی. مناسب برای ناهار یا شام. نوش جان!
19. خورشت کرفس با برنج
خورشت کرفس یک غذای خوشمزه و سالم است. کرفس ها را با گوشت، پیاز و سبزیجات معطر بپزید. ادویه های مخصوص خورشت را اضافه کنید. با برنج سرو کنید و لذت ببرید. یک غذای رژیمی و مقوی. مناسب برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت میدهند. نوش جان!
20. میرزا قاسمی با برنج
میرزا قاسمی یک غذای گیاهی شمالی است که طعم دودی و خوشمزه ای دارد. بادمجان ها را کبابی کنید و با گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ مخلوط کنید. با برنج سرو کنید و لذت ببرید. یک غذای ساده و خوشمزه برای گیاهخواران. مناسب برای ناهار یا شام. نوش جان!حتما از بادمجان های کبابی استفاده کنید.
21. کدو پلو
کدو پلو یک غذای خوشمزه و مقوی است که با کدو حلوایی تهیه میشود. کدو حلوایی را خرد کرده و با پیاز و ادویه تفت دهید. برنج را آبکش کرده و به صورت لایه لایه با کدو حلوایی در قابلمه بریزید. اجازه دهید غذا دم بکشد تا طعم کدو به خورد برنج برود. میتوانید با گوشت چرخ کرده یا مرغ سرو کنید. یک انتخاب متفاوت و خوشمزه برای فصل پاییز. نوش جان!
22. شوید پلو با تن ماهی
شوید پلو با تن ماهی یک غذای سریع و آسان است که برای روزهای پرمشغله بسیار مناسب است. شوید پلو را طبق دستور تهیه کنید. تن ماهی را روغن گیری کرده و همراه با شوید پلو سرو کنید. میتوانید کمی آبلیمو روی تن ماهی بریزید. یک غذای ساده و سیر کننده. مناسب برای ناهار یا شام. نوش جان!
23. قیمه نثار قزوینی
قیمه نثار قزوینی یک غذای مجلسی و خوشمزه است که اصالت قزوینی دارد. گوشت قیمه را با ادویه های مخصوص و خلال بادام و پسته تفت دهید. برنج را آبکش کرده و به صورت لایه لایه با قیمه نثار در قابلمه بریزید. اجازه دهید غذا دم بکشد تا طعم قیمه به خورد برنج برود. ظاهر زیبا و طعم عالی این غذا، آن را برای مهمانیها کاملا مطلوب میسازد. یک انتخاب شیک و خوشمزه برای مناسبتهای خاص. نوش جان!
24. بلغور پلو
بلغور پلو یک غذای سالم و مقوی است که با بلغور گندم تهیه میشود. بلغور گندم را خیس کرده و با پیاز و ادویه تفت دهید. برنج را آبکش کرده و به صورت لایه لایه با بلغور در قابلمه بریزید. اجازه دهید غذا دم بکشد تا طعم بلغور به خورد برنج برود. میتوانید با گوشت چرخ کرده یا مرغ سرو کنید. یک انتخاب مناسب برای افرادی که به دنبال غذاهای سالم هستند. نوش جان!
25. ته چین اسفناج
ته چین اسفناج یک غذای گیاهی و خوشمزه است که طعمی متفاوت دارد. اسفناج پخته شده را با ماست، تخم مرغ، زعفران و برنج مخلوط کنید. درون قابلمه بریزید و دم کنید تا ته دیگ طلایی و برشته شود. میتوانید از گردو و زرشک برای تزئین استفاده کنید. یک غذای عالی برای گیاهخواران. نوش جان!میتوانید از قارچ هم در این ته چین استفاده کنید.







تحلیل جالبی از غذاهای برنجی ارائه کرده اید که نشان دهنده تنوع و خلاقیت در آشپزی ایرانی است. در میان پیشنهادات شما، چند مورد توجه ام را جلب کرد که کمتر در رسانه ها به آن پرداخته می شود. ترکیب خرما و کشمش در عدس پلو انتخاب هوشمندانه ای است که طعمی منحصر به فرد ایجاد می کند.
در بسیاری از شهرهای جنوبی، استفاده از خرما در غذاهای شور رواج دارد که نشانگر ذائقه شناسی دقیق مردم بومی است. خودم وقتی مهمان خانواده ای در بندرعباس بودم، طعم عدس پلو با خرما را تجربه کردم که ترکیب شیرینی و شوری آن فوق العاده بود. این تجربه باعث شد به اهمیت انتخاب مواد اولیه پی ببرم.
استانبولی پلو از آن دست غذاهایی است که در عین سادگی می تواند بسیار خوشمزه باشد. نکته کلیدی در پخت آن، استفاده از رب گوجه با کیفیت است. برخی آشپزها معتقدند تفت دادن رب در روغن تا زمانی که رنگش تیره شود، طعم نهایی غذا را متحول می کند. این تکنیک ساده می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.
در مورد ماش پلو، تجربه نشان داده که خیساندن ماش از شب قبل واقعا ضروری است. یک بار که عجله داشتم و این کار را نکردم، نتیجه پخت چندان رضایت بخش نبود. ماش هایی که خوب خیس نخورده باشند ممکن است باعث نفخ شوند و طعم نهایی غذا را تحت تاثیر قرار دهند.
کلم پلو شیرازی همیشه برایم جذاب بوده است. به نظرم اضافه کردن کمی آبلیمو به این غذا ایده هوشمندانه ای است که طعم آن را متعادل می کند. در شیراز معمولا از کلم قمری استفاده می کنند که بافت لطیف تری دارد، اما کلم سفید هم در غیاب آن قابل استفاده است.
این روزها که قیمت مواد غذایی افزایش یافته، پیدا کردن غذاهای مقرون به صرفه اهمیت زیادی پیدا کرده است. غذاهایی مانند دمی گوجه یا رشته پلو می توانند گزینه های اقتصادی خوبی باشند که هم سریع آماده می شوند و هم مواد اولیه ساده ای نیاز دارند.
گنجاندن این همه تنوع در یک مطلب واقعا تحسین برانگیز است. خواندن این مجموعه ایده ها باعث شد به فکر تجربه ترکیب های جدیدی بیفتم. شاید دوستان دیگر هم تجربیات جالبی از پخت این غذاها داشته باشند که شنیدنش برای همه مفید باشد.